پخش زنده
دانلود اپلیکیشن اندروید دانلود اپلیکیشن اندروید
English عربي
4567
-
الف
+

جشنواره‌ای برای شاهنامه‌خوانی در روزهای کرونایی

مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری جشنواره «نقل شاهنامه و شاهنامه خوانی» را به صورت مجازی و با دبیری مرشد محسن میرزاعلی برگزار می کند.

دفتر تعزیه و آیین های نمایشی مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری جشنواره «نقل شاهنامه و شاهنامه خوانی» را به صورت مجازی و با دبیری مرشد محسن میرزاعلی برگزار می کند.

به گزارش آی‌فیلم کوروش زارعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به برگزاری رویدادی جدید توسط این مرکز گفت: ۳ سال است که دفتر تعزیه و آیین های نمایشی با مسئولیت مرشد محسن میرزاعلی در مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری راه اندازی شده است. این دفتر پیش از این جشنواره تئاتر و پرده خوانی غدیر با عنوان «نقالان علوی» و همچنین همایش «تئاتر مردمی پیاده روی اربعین» را برگزار کرد.

وی یادآور شد: نقالی از گونه های نمایشی ایرانی است که متأسفانه سالها در محاق و مورد غفلت قرار گرفته بود. به لطف خدا با برگزاری جشنواره «نقالان علوی» و همایش «تئاتر مردمی پیاده روی اربعین» که با اجرای نقالی و تعزیه در مسیر کربلای معلی همراه بود، جریان نقالی را دوباره به راه انداختیم.

زارعی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه برگزاری جشنواره نقالی شاهنامه و شاهنامه خوانی نیز از دیگر برنامه های مدنظر دفتر تعزیه و آیین های نمایشی مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری بوده است، توضیح داد: پیش از این با حوزه هنری مشهد مقدس در خصوص برگزاری این جشنواره در سالروز بزرگداشت فردوسی رایزنی کرده بودیم ولی امسال با توجه به شرایط قرنطینه خانگی برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، فرصت را مغتنم شمردیم که جشنواره «نقالی شاهنامه و شاهنامه خوانی» را با عنوان «نقشا» با بودجه کمتر و در فضای مجازی برگزار کنیم. دکتر احمدرضا آذربایجانی دبیر علمی و مرشد محسن میرزاعلی دبیر اجرایی این جشنواره هستند.

مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری اظهار کرد: این جشنواره قائل به نقالان داخل کشور نیست زیرا شاهنامه در کشورهای مختلف از جمله تاجیکستان، قرقیزستان، روسیه، افغانستان و کشورهای اروپایی نیز علاقه مندان زیادی دارد و ما قصد داریم فراخوان جشنواره را برای کشورهای مختلف نیز منتشر کنیم. قصدمان این است دوره های بعدی جشنواره را به شکل حقیقی و با دایر کردن دبیرخانه دائمی آن در مشهد مقدس، برگزار کنیم.

وی با اشاره به برگزاری جشنواره «نقشا» برای گروه های سنی کودک، نوجوان، جوان و بزرگسال، افزود: علاقه مندان تا ۲۵ اردیبهشت فرصت دارند تا تصاویر با کیفیت از نقل شاهنامه و شاهنامه خوانی خود را با مدت زمان ۵ تا ۷ دقیقه برای دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.

زارعی با اشاره به پخش آثار شرکت کننده در جشنواره «نقشا» در فضاهای مجازی، گفت: در حال رایزنی با تلویزیون هستیم تا آثار با کیفیت جشنواره نقالی شاهنامه و شاهنامه خوانی را در یکی از شبکه های تلویزیونی نیز پخش کنیم به همین دلیل از تمام علاقه مندان خواستاریم تا آثارشان را با کیفیت ضبط کنند.

مدیر مرکز هنرهای نماییشی حوزه هنری در پایان سخنان خود درباره هدف از برگزاری جشنواره نقل شاهنامه و شاهنامه خوانی «نقشا» تأکید کرد: هدف ما پیوند زدن اسطوره های قدیمی ایران باستان با اسوه ها و پهلوان های امروزمان است. اگر ما اسطوره های همچون سیاوش و آرش شاهنامه را ندیده ولی درباره آن ها خوانده ایم اما اسوه ها و پهلوان های زمانه خود نظیر حاج قاسم سلیمانی، شهید همت و شهید باکری را دیده ایم. هدف ما این است که با این پیوند به یک تعریف جدید برسیم.

در ذیل فراخوان جشنواره نقالی شاهنامه و شاهنامه خوانی «نقشا» آمده است:

«بسم الله الرحمن الرحیم

فراخوان جشنواره‌ نقالی و شاهنامه خوانی «نقشا»

مرکز هنرهای نمایشی حوزه ی هنری انقلاب اسلامی با اعتقاد راسخ به اهمیت کارکردهای زیرساختی و درازمدت، توجه به شاهنامه‌ی وزین حکیم ابوالقاسم فردوسی به عنوان سند هویت ملی و در راستای توجه به منویات مقام

معظم رهبری در خصوص توجه به زبان معیار، جشنواره بین‌المللی نقالی و شاهنامه خوانی را   در بستر ارتباطات و رسانه‌های الکترونیک و مجازی برگزار می‌کند و امید به آن دارد که هنرمندان سراسر کشور  و ادب دوستان پارسی زبان با استقبال خود از این جشنواره و فراخوانِ آن، مُهر تاییدی بر ضرورت احیای رابطه‌ی پویای مخاطبان نمایش و ادبیات و آحاد جامعه با شاهنامه ی پرحکمت و فخیم فردوسی بزنند. بدیهی است با توجه به رویکرد های تربیتی وابسته به شرایط ویژه‌ای نظیر قرنطینه‌ی بهداشتی ناشی از کرونا و تغییر محسوس روابط انسانها به ویژه تغییر مصداقی تعاملات هنر و هنرمندان و از طرفی لزوم توسعه روزافزون یادگیری‌های الکترونیکی سواد رسانه‌ای، پرفایده‌تر است که از ابزار رسانه و فرایندهای الکترونیکی برای تقویت و توسعه فرهنگ و هنر ایران استفاده شود و در همین راستا این جشنواره نیز از امکانات حداکثری مربوط به این عرصه بهره خواهد جست.

ضوابط و مقررات:

- آثار در دو بخش نقالی و شاهنامه خوانی پذیرش می‌شوند، البته خلاقیت‌های اجرایی در دو بخش یاد شده  می‌توانند از ویژگی‌های گرافیکی و ساختارهای نوین گرافیک تصویر و صدا نیز استفاده کنند.

- آثار دریافتی از هنرورزان و هنرمندان در سه گروه سنی کودکان، نوجوانان و بزرگسالان، به تفکیک ارزیابی و قضاوت خواهند شد.

- هر هنرمند می‌تواند در هر بخش نقالی یا شاهنامه خوانی یا هنر مرتبط با هنر اجرایی نقالی و شاهنامه خوانی یک اثر ارائه و ارسال نماید.

- این آثار باید جدیدترین اثر هنرمند باشد و در قالب فایل ویدیویی ارسال شود و بایستی پیش از آن در هیچ یک از محیطهای مجازی و رسانه‌های الکترونیک ارائه و عرضه نشده باشد.

- مدت زمان هر اثر مورد پذیرش برای جشنواره حداقل ۵ و حداکثر ۷  دقیقه خواهد بود.

شرکت‌کنندگان می‌بایست در ابتدای ویدئو خود رامعرفی نمایند، زمان این معرفی جزو مدت زمان آثار محاسبه نمیشود. موارد معرفی شامل: نام و نام خانوادگی، اعلام سن و محل زندگی شهر یا شهرستان، تاریخ ضبط اثر( با قبولی شروط و مقررات مندرج در متن فراخوان)، و ذکر نمایند آثار ایشان در کدام بخش از محور ها و موضوعات جشنواره است.

توجه و تذکر مهم: آثار ارسالی که این اطلاعات را در آغاز،  نداشته باشند ، مورد قضاوت هیات داوران قرار نمی‌گیرند .

- لازم به ذکر است حق هرگونه استفاده از آثار پذیرفته شده، برای مرکز هنرهای نمایشی حوزه‌ی هنری به عنوان برگزار کننده محفوظ خواهد بود.

- شرکت کنندگان لازم است تا تصویر کارت ملی و صفحه اول شناسنامه ی خود را همراه با آثار ارسال نمایند.

- هیچ یک از شرکت کنندگان مجاز به انتشار این آثار تا پایان و اتمام این جشنواره نیستند .

- آثار ارسالی باید برای اولین بار و ترجیحا در فضای خانه و یا دیگر موقعیت های منزل مسکونی باشد.

 

محورهای اصلی و اولویت‌ها:

- نقالی و شاهنامه‌خوانی با تکیه بر شیوه‌های کهن و آیینی

- نقالی و شاهنامه‌خوانی در گویش های محلی ایرانی و دیگر زبان های بین المللی

- نقالی و شاهنامه‌خوانی با تکیه بر مدیاهای الکترونیکی و تصویری

محورهای فرعی جشنواره  به عنوان منبع الهام، اندیشه و خلاقیت هنر ورزان و هنرمندان:

- شاهنامه و جهان امروز

- شاهنامه و سخن وحی

- شاهنامه و نهج البلاغه

- شاهنامه و روابط همدلانه

- شاهنامه و تربیت

- شاهنامه و اقتصاد

- شاهنامه و فرهنگ

- شاهنامه و خانواده

- شاهنامه و وطن دوستی و میهن پروری

- شاهنامه و یزدان پرستی

- شاهنامه و خردورزی

- شاهنامه و اخلاق پهلوانی

- شاهنامه و سبک زندگی

- شاهنامه و احترام بزرگان

 

جـــوایز :

به برگزیدگان، دیپلم افتخار و گواهی شرکت و به نفرات اول در این جشنواره تندیس یادبود اهدا خواهد شد.

بخش کودکان:

رده­ سنی کودکان در این جشنواره ۵ تا ۱۲ سال است.

 

نفر اول، نفر دوم، نفر سوم

- بخش نقالی: ۶.۰۰۰.۰۰۰ ریال، ۵.۰۰۰.۰۰۰ریال، ۴.۰۰۰.۰۰۰ریال

- بخش شاهنامه‌خوانی: ۶.۰۰۰.۰۰۰ ریال، ۵.۰۰۰.۰۰۰ ریال، ۴.۰۰۰.۰۰۰ ریال

 

بخش بزرگسالان (در دو بخش بانوان و آقایان)

نفر اول، نفر دوم، نفر سوم

- بخش نقالی: ۱۰.۰۰۰.۰۰۰ریال، ۷.۰۰۰.۰۰۰ریال، ۵.۰۰۰.۰۰۰ریال

- بخش شاهنامه‌خوانی: ۱۰.۰۰۰.۰۰۰ریال، ۷.۰۰۰.۰۰۰ریال، ۵.۰۰۰.۰۰۰ریال

طریقه ارسال آثار: متقاضیان هر بخش از جشنواره بایستی آثار خود را از طریق پیام رسان بله به شماره ۰۹۱۹۱۵۳۸۰۴۵  و با درج نام و نام خانوادگی- شماره ملی و شماره تماس و مشخص کردن بخش مربوطه ارسال کنند.

مهلت ارسال آثار: ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۹

ارزیابی و اعلام برگزیدگان: ۴ خرداد ۱۳۹۹ (همزمان با عید سعید فطر)

برای کسب اطلاعات بیشتر با مرکز هنرهای نمایشی به شماره‌های تماس ۸۸۸۹۵۰۵۳-۸۸۸۰۴۰۷۲ تماس حاصل فرمایید.«

ب س

نظر شما
ارسال نظر